Viikkoyhteenveto: syksy pilaa aina kaiken

Tästä alkaa vuoden inhottavin aika johonkin joulukuuhun saakka, kun koko ajan tavallaan keli muuttuu huonommaksi, joten se on jonkinlaista luopumisen aikaa. Helsingissä kulunut viikko on ollut ensimmäinen syksyinen viikko ja se ei ole ollut kivaa aikaa. Täytyy tosissaan motivoida itseään sen suhteen, haluaako ylipäätänsä harrastaa mitään liikuntaa ja kun sitä tekee, tulee sellainen fiilis, onko tässä mitään järkeä. Erityisesti nyt kun minulla ei ole mitään kisatavoitetta syksyksi aiempien terveysongelmien vuoksi, jotka tulivat sen jälkeen, kun satutin polveni. Ajatukseni oli juosta itse asiassa tänään maraton, mutta jäi juoksematta ja kun en nyt varsinaisesti ole kisoihinkaan menossa, niin mietin, että mitä hittoa sitä tekisin.

Alkuviikko tuli otettua ihan lepoa ja loppuviikosta sitten jotain, mutta aika vähän määrää. Tänään oli tarkoitus ajaa pitkä fillarilenkki, mutta kun ajoin Porvoon suuntaan, niin Söderkullassa loppui asfalttitie ja tuli soraa. No päätin kääntyä siitä vasemmalle ajatuksena ajaa Sipoon keskustaan. En päässyt sinne, vaan jonnekin uudelle asuinalueelle, jossa ajoin kehää joku 20 minuuttia. Tuntui niin kylmältäkin, että päätin lähteä kotiin. Ajattelin ajaa samaa reittiä takaisin, mutta en menisi Puotilasta metroon, vaan ajaisin pidemmälle ainakin Kulosaareen asti. Ei mennyt ihan putkeen sekään asia. Kun olin tullut Itiksen XXL:stä ulos, josta ostin halpisfillariin lampun ja heijastimet, niin alkoi sataa. Niinpä menin kuitenkin Puotilan metroasemalle ja lähdin pois. Fillarointia tuli siis reilut neljäkymppiä, kun tarkoitus oli ajaa 75-100km. Kaupan päälle sai sellaisen fiiliksen, että maantiepyöräilykausi on kohta loppu. En nimittäin ihan hytisemään viitsi lähteä arktisiin olosuhteisiin.

Yhteenveto:
ma: lepo
. Kävin vain saunassa. Olin mahdoton rankkasadekin
ti: coretunti 30 minuuttia ja sauna. Sen verran kroppa sekaisin edellisellä viikolla, että päätin perjantaina aloittaa juoksutauon
ke: HIIT-tunti 45 minuuttia ja venyttelytunti 60 minuuttia. Kävin aitajuoksija Viivi Avikaisen pitämillä tunneilla. Tuo HIIT oli yllättävän rankkaa ja jalat tulivat siitä kipeäksi. Kertoo osaltaan karua kieltä siitä, miten kroppani ei ole nyt kondiksessa.
to: 11 km matolla at 4.42 min/km. Rullailuja ja takareisien venyttelyä salilla. Sitten kiihtyvä lenkki lähtien tosi hiljaisesta ja sisältäen lopussa pikkaisen 4 min/km vauhtia. NB Beacon
pe: 11,5 km matolla at 5.10 min/km. Torstaina Huuhkajien matsi, myöhään nukkumaan ja päivä hommissa, joten illalla aika väsynyt olo ja kun juoksu tuntuu nyt hitaassakin vauhdissa rankalta, niin tässä on tulos. NB Beacon
la: 62,9 km maantiepyöräilyä at 22,2 km/h, ave HR 123. Rankka reitti, kun kävin katsomassa Nuuksio Classic -polkujuoksua. Olin aika eksyksissä mennessä Henttaalla, Sunissa ja Espoon keskuksessa, joten keskari jäi vähän alhaiseksi. Silti täytyy myöntää, että jaloissa tuntui lopussa ne Nuuksion nousut.
su: 41,62 km maantiepyöräilyä at 23,5 km/h, ave HR 114. Taas eksymistä, vauhti ihan pysähdyksissä jossain Söderkullassa, jossa sekoilin n. 20 minuuttia. Ei siis anna täyttä kuvaa vauhdista. Keli pilasi lenkin, joten jäi lyhyeksi, samoin tietyöt. Tästä piti tulla pitkän lenkin päivä, mutta katin kontit.
Yhteensä: 22,5 km juoksua, 104,52 km maantiepyöräilyä, 3 ryhmäliikuntatuntia ja vähän kaupunkipyöräilyä

Oiskohan tämä vko ollut nyt sitten pohjakosketus ja tästä voi mennä vain eteenpäin. Toivottavasti.