Asics GlideRide – Väsyminen on nyt vaikeampaa

Asics

Pari viikkoa sitten Asicsilta tuli lehdistötiedote otsikolla Väsyminen on nyt vaikeampaa. Kyseinen tiedote kertoi GlideRide-mallista, joka tulee myyntiin huomenna perjantaina 27.9. Kenkä hyödyntää MetaRide-mallista tuttua Guidesole-teknologiaa, mutta on tuota keväällä myyntiin tullutta mallia kevyempi ja halvempi, joten siinä mielessä suuremmalle yleisölle suunnattu. Käydäänpä nyt läpi, mistä on kysymys.

Speksit

Asics

Verrattuna MetaRideen, tämä GlideRide on ensinnäkin halvempi. Asicsin verkkokaupassa kenkä maksaa 160 euroa, mikä asettuu mallistossa Nimbuksen ja Kayanon alapuolelle, joten siinä mielessä voidaan puhua kengästä, joka on tavallaan suurimman osan juoksijoiden ulottuvilla. Ei se silti mikään halpa ole, mutta premiumtreenikengälle ihan sopiva hinta.

Kengän droppi on 5 mm eli vaikka siinä on sellainen rocker-muoto pohjassa, niin se on nyt vähemmän aggressiivinen siinä mielessä, kun MetaRidessahan on 0 mm droppi. Tämäkin kenkä on pohjan osalta todella paksu, sillä tuo droppi koostuu 31 mm kannasta ja 26 mm etuosasta. Painon pitäisi olla alle 290 grammaa eli ihan sopiva pitkän matkan treenikengälle. Voisikin sanoa, että sekä painon että hinnan puolesta kuulostaa Niken Vomeron kilpailijalta.

Mitä Asics lupaa?

Asics

Aivan kuten keväällä julkaistussa MetaRidessakin se keskeinen ajatus on siinä, että tuo Guidesole-teknologiaan perustuva pohja vähentäisi energianhukkaa. Asics kertoo, että säären liike askelluksen aikana vähenee ja juoksemisesta tulee vaivattomampaa, jolloin heidän on helpompi jaksaa pidempään. Tuosta tulee se otsikko väsyminen on nyt vaikeampaa. Tieteellisissä testeissä on todettu, että kenkä vähentää energianhukkaa nilkan kohdalla, jossa juoksijoilta heidän mukaansa kuluu eniten energiaa ja tässä mallissa tuo teknologia on viety pidemmälle. Tämä on kevyempi, vähemmän kaareva ja tossussa on 7% enemmän pehmustusta kuin MetaRidessa.

Oma arvioni

Asics

En ole kenkää vielä livenä nähnyt, mutta sen mitä MetaRidea pääsin hypistelemään ja vähän kokeilemaan, niin siihen verrattuna sanoisin, että kehitys on mennyt oikeaan suuntaan. Päällinen oli erittäin hyvä ja laadukas jo siinä. Sanoisinkin, että Asicsilla on näissä malleissa todella korkealaatuiset engineered mesh päälliset. Kenkä oli myös hyvin pehmustettu ja istuva, uskon saman olevan tässäkin. Pohjan kumi oli erikoista ja näyttää olevan tässäkin, joten siltä pohjalta voisi sanoa kengän olevan lähinnä asfalttitossu. Tuo keinuva pohja on makuasia ja vaatinee vähän totuttelua, mutta jos se toimii juoksijalla, niin voihan siinä olla ideaa. Parasta heidän kannaltaan on se, että Asicsilla on niin iso käyttäjäkunta ainakin Suomessa erityisesti keski-ikäisten kuntoilijoiden keskuudessa ja malliltaan tuo on kenkä, mikä varmasti sopii ainakin kanta-askeltajille, eikä varmastikaan haittaa, vaikka juoksijalla olisi painoakin. Minä uskon tuon kengän myyntipotentiaaliin tuolla hinnalla.

Eternal Run

Asics järjesti Bonnevillen suola-aavikolla Utahissa kilpailun, johon olivat kutsuneet n. 25 juoksijaa ympäri maailmaa. Idea oli se, että tiedemiehet olivat laskeneet juoksijan tason perusteella jokaiselle sellaisen sopivan kevyen juoksuvauhdin. Eli treenilenkeistä saatu data oli hyödynnetty määrittelemään se vauhti, mitä henkilön pitäisi pystyä ylläpitämään. Kisassa ei ollut tarkoitus olla mitään maalia, vaan jokaisen juoksijan piti edetä hänelle laskettua vauhtia nopeammin. Jos vauhti putosi jostain syystä lasketun vauhdin alle, niin tuli korvanappiin varoitus ja kolmannesta varoituksesta kisa piti keskeyttää. Jokaisella oli kädessään Garminin kello, josta saatiin reaaliaikaisesti tieto siitä, missä henkilö menee ja mitä vauhtia. Mitään muuta kuten puhelinta tai musiikkilaitetta ei saanut pitää mukanaan. Lopputulos oli se, että keskimäärin juoksijat etenivät 24% kauemmin kuin mitä heille oli laskettu eli sitä kautta voidaan ajatella, että se kenkä oikeasti auttoi heitä juoksemaan helpommin pitkää matkaa. Voittajaksi selvisi entinen olympiamitalisti, 55-vuotias Liz McColgan, joka juoksi neljä tuntia luullen itse olleensa matkalla vain pari tuntia. Myöskin Chelsean entinen jalkapallopelaaja Wayne Bridge juoksi aika hyvin taittaen joku 33-34 kilsaa ja tuli tapahtumassa toiseksi. Muut juoksivat vähemmän.

Tämä on mielenkiintoinen uutuus. Palaan asiaan, kun olen nähnyt kengän livenä.

One thought on “Asics GlideRide – Väsyminen on nyt vaikeampaa

Kommentointi on suljettu.