Fashion Friday: uusi Sauconyn agenttijuoksutakki

Juoksutakkitilanteeni on mallia surkea. Syynä siihen on lähinnä se, etten ole ollut kiinnostunut juoksemaan kylmässä, vaan olen viileillä keleillä juossut useimmiten juoksumatolla tai sisähallissa. Viimeisen parin vuoden aikana olen kuitenkin lisännyt juoksemista ulkona, oppinut jopa pitämään siitä, jos on oikein pukeutunut, joten olen alkanut miettiä sitä, että tarvitsisin asianmukaisia varusteitakin. Juoksutakkini ovat nimittäin tyyliin viime vuosikymmeneltä ja talvikeleihin ei edes mitään takkia ole, vaan olen juossut Daehlie-hiihtopuvussa, joka sekin on jo vuodelta 2006.

Juoksutakkeja vaikea hankkia

En ole mikään takkiasiantuntija kun kaupoissa niitä on verrattain vähän saatavilla, niin olen huomannut sen, että niitä on aika vaikea hankkia. Syynä on se, että takeille ei ole mitään standardeja olemassa. Kun näet jonkun takin kuvassa, et tiedä miten paksu se on. Jotkut takit ovat niin ohuita, etten oikein tiedä mihin niitä käytetään. Kai ne ovat kesäkäyttöön jossain repussa säilytettäväksi siltä varalta, jos kesken lenkin viilenee vaikka sateen vuoksi. Itse ne välttämättä sellaista tarvitse ollenkaan.

Omalla kohdallani on kaksi kategoriaa, mitä tarvitsen. Ensinnäkin syys- ja kevättakin sekä talvitakin. Ensimmäinen näistä on sellainen tavallinen juoksutakki, mitä aikanaan lähes kaikki juoksutakit kaupoissa olivat. Talvimalli puolestaan pitää olla paksumpi tai jollain muulla tavalla lämmin, mutta siinä ei saa tulla liian kuuma. Kun takkeja ei ole pahemmin suomalaiskaupoissa, eikä niitä kuvan perusteella kunnolla osaa arvioida, niin se hankinta on vähän haasteellista.

Ulkonäkö on tärkeä

Naisten malli, Sportamore.fi

Olen alkanut entistä enemmän kiinnittää huomiota juoksutakkienkin ulkonäköön. Juoksen kuitenkin pääasiassa ihmisten ilmoilla kaupungissa ja otan juostessani valokuvia, joten se olisi vähän ikävää, jos näyttäisin siltä kuin olisin menossa Tuurin kyläkauppaan. Olisi siis hyvä, jos löytyisi makean näköisiä takkeja, joissa saisi olla sen lisäksi muitakin elementtejä kuten vetoketjullisia taskuja ja turvallisuutta varten heijastimia tai neonvärejä. Itseasiassa ne hopeanväriset heijastinnauhat ovat takkien kaksiteräisiä miekkoja, sillä ne lisäävät turvallisuutta, mutta toisaalta ne menevät rikki ajan kanssa pesukoneessa ja takki alkaa näyttää vanhalta, kulahtaneelta, suorastaan repaleiselta, vaikka se olisi muuten uudenveroinen.

Hankin Sauconyn takin

Minulla ei ole mitään sellaisia preferenssejä, että takki pitäisi olla joltain tietyltä merkiltä kuten vaikkapa Nikelta tai Salomonilta. Katson asioita paljon pragmaattisemmin. Ensinnäkin luotan siihen, että kaikki nuo valmistajat myyvät laadukkaita tuotteita. Minulla ei ole siis syytä olettaa, että joku olisi aivan susi, ei kestäisi mitään tai vastaavaa. Toisaalta en myöskään saa mitään lisäarvoa tai tunne kuuluvani johonkin valiojoukkoon sillä perusteella, että takissa on joku tietty logo. Niinpä ei ole tarvetta preferoida jotain yhtä valmistajaa, vaan voin yrittää hankkia itselleni sopivimmat, parhaat mahdolliset vaihtoehdot, jotka ovat ulkonäön, paksuuden ja muiden ominaisuuksien perusteella siihen tarkoitukseen riittävän hyviä. Tuolla perustein tilasin keskiviikkona Sportamorelta Saucony Bonded Baffle Hybrid jacketin. Tuo takki on takaa ja sivuilta musta, mutta etuosa on neonkeltainen. Naisten malli on muuten samankaltainen, mutta tuo etuosa on neonoranssi. Huvittavaa on se, että Saucony oli nimennyt kummatkin mustaksi. Jos minä nimeäisin värin mukaan, niin tuo miesten malli olisi keltainen ja naisten punainen. Siitähän takin tunnistaa, eikä niistä hihoista tai selkämyksestä.

Takista ei ollut varsinaisia kunnollisia testejä tai esittelyitä netissä, joten en tiennyt, onko tuo talvitakki vai syystakki. Erityisen hankala asiaa on arvioida, koska jossakin talvella voi olla sellaiset olosuhteet kuin meillä syksyllä. Nythän eletään lokakuun neljättä ja tänä aamuna lähtiessäni kotoa oli 2,5C eli melko talvista jo nyt. Takissa näytti olevan toppausta edessä, mutta en silti tiennyt onko se +10 asteen pusakka vai pakkasrotsi. Sauconyn sivuilta luin toki seuraavan kuvauksen, mutta ei sekään kauheasti auttanut. Paljon siinä näyttää olevan jos jonkinlaista teknologiaa ja alan brändituotteita mainittu, mutta en tiedä, mitä se tarkoittaa käytännössä.

Cold temps won’t get you down in this hybrid baffle jacket. Constructed with an ultralight ripstop material, the 3M Thinsulate® Featherless fill creates a warm but breathable experience. Polartec® Powerstretch® Fleece on the sleeves and back provide this premium running gear with extra comfort and warmth.

  • 20D Ultralight polyester ripstop, bonded and filled with 3M Thinsulate® Featherless Insulation – 700 fill power; lightweight and warm but breathable and retains loft and warmth when wet
  • Polartec® Powerstretch® Fleece back, arms, and neck keep heat in
  • Thumbholes
  • Zippered hand pockets with bonded reflective gaskets
  • Reflective logos
  • Fabric: Ultralight Polyester Ripstop (100% Polyester); Polartec® Powerstretch® (84% Polyester 16% Spandex)
  • Imported

Piti toimia nopeasti

Takki oli alennuksessa hintaan 82,90e (heidän alkuperäinen hintansa oli 127,90€). Sinänsä takeissa ei ole niin suurta merkitystä, mitä ne maksavat, koska hyvää takkia voi käyttää toistakymmentä vuotta. Tässä tapauksessa suurempi huoli oli se, että jokaista kokoa oli vain 1-2 kappaletta varastossa, joten sen vuoksi tilasin sen heti. En edes miettinyt keliä, vaan sitä, että saattaisin jäädä ilman.

Toimitusten nopeus yllätti. Tilasin sen keskiviikkona hieman ennen klo 11 ja samana iltana klo 17 jälkeen sain sähköpostia siitä, että toimitus on matkalla. Heillähän on varasto Ruotsissa, joten suurin yllätys yllätys minulle oli se, että jo seuraavana päivänä eli torstaina klo 11 paketti oli lajiteltu Postin logistiikkakeskuksessa Liedossa ja klo 13 jälkeen se oli jälleen kuljetuksessa ja seurannassa lupailtiin toimitusta tänään perjantaina klo 19 mennessä. 2,5 vuorokaudessa Ruotsista asiakkaalle (sivusto lupasi 2-5 työpäivässä) ilmaisella toimituksella oli kympin arvoinen suoritus. Jos vertaa vaikkapa Inter Sportin verkkokaupan maksulliseen toimitukseen Oulusta asiakkaalle, niin se on ollut omien kokemusteni mukaan samaa luokkaa tai jopa hitaampaa. Eli toimitus pelasi kyllä loistavasti. Tänään kello 18 tulikin tekstiviesti, että paketti on automaatissa ja vähän myöhemmin kävin sen vielä sieltä noutamassa.

Millainen tämä takki on?

Nimi on tosiaan hankala, Bonded Baffle Hybrid -takki. Mitä se edes tarkoittaa? Hybridi liitetty vaimennin. Ei hitto, päätin, että tyylikäs ulkonäkö ja nimessä näkyvä Bond tarkoittavat suomeksi agenttijuoksutakkia. Nimi sopii siinä mielessä hyvin, että Helsingissä on hybridiuhkien torjunnan osaamiskeskus. Joku voisi siis ajatella, että tämä on puolustamiseen tarkoitettu takki, mutta aika näyttää, että onko se pk-lenkkeilyyn vai voiko tämä takki päällä hyökätä raivokkaasti vk-vauhdeilla.

S-koko oli oikea ja vaikka kokeillessani minulla oli alla college-paita, mikä on paksumpi kuin juoksupaidat, niin pystyin heti silti arvioimaan kyseessä olevan viileän kelin takki. En osaa sanoa, sopiiko ihan talvikeleihin, mutta ainakin näille keleille tämä on varmasti sopiva. Edestä takki on jopa toppatakin tuntuinen, mutta kun siinä lukee featherless eli untuvaton niin mitä se sitten tarkoittakaan. Takaosa ja hihat ovat hengittävää materiaalia kuten jossain hiihtopuvuissa ja sisäpuoli tuntuu olevan jonkinlaista fleecea. Se on siis suhteellisen lämmin. Hihojen suissa on reiät peukalolle, joten jos ei tule oikein kylmä, niin voi juosta ilman hanskojakin.

Yhteenveto

Onhan tämä vähän hölmöä tehdä johtopäätöksiä takista, kun en ole sitä kertaakaan käyttänyt, mutta laitoinkin sen muotiosioon. Tämä takki on älyttömän hyvännäköinen ja mukava, joten sen pukeminen päälle tuntuu hyvältä ja toivon, että se tuottaa paljon iloa tulevina vuosina.

Juoksutakkiosastolla on oikeasti vieläkin tarvetta, joten jos joku tietää, mikä on hyvä ja tyylikäs, saa kertoa. Nämä Sauconyn takit ovat niin tyylikkäitä, että ne sopisivat vaikka pariskunnallekin, herralle keltainen ja rouvalle oranssi, eikä tarvitse Prismassa asioida tuo rotsi päällä.

2 thoughts on “Fashion Friday: uusi Sauconyn agenttijuoksutakki

Kommentointi on suljettu.