Tossutorstai: Nike Pegasus 36 Trail Gore-Tex

Tänään on keskiviikko, joten pahoittelut siitä, että tämä tulee ulos vähän vääränä päivänä, mutta huomenna on Triplan avajaiset, joten silloin saattaa tulla muutakin asiaa. Elokuussa kerroin Nike Pegasus Trailista, mikä oli todella mielenkiintoinen uutuus menneenä kesänä Moni on kokenut sen hyväksi yhdistelmäksi, jos lenkki sisältää sekä polkuja että tiepätkiä. Lisäksi se on ollut painonsa ja joustavuutensa vuoksi sen verran suosittu, että moni on tossua käyttänyt jopa kisatarkoituksessa, jos ei ole ollut liian teknistä maastoa tai liian kuraista/liukasta alustaa. Valitettavasti kyseistä kenkää ei saatu Suomessa myyntiin kuin vasta nyt syksyllä, jolloin naisten malli tuli Stockmannissa hyllyyn. Miesten kenkä on heilläkin vain verkkokaupan varastossa. Toki Pegasus Trailin on voinut tilata ulkomaalaisista verkkokaupoista tai Stadiumin kautta, mutta menekki olisi ollut ihan toinen, jos se olisi ollut hyllyssä. Onneksi kalvolla varustettu Gore-Tex versio tuli nyt hyvin laajasti myyntiin eli se on lähes jokaisessa Inter Sportissa ja Stadiumissa hyllyssä.

Trail Gore-Tex on, mitä Shield ei ole

Nike on tavallaan markkinoinut Shield-malliaan talvijuoksukengäksi, mutta minusta se ei täällä Suomessa sitä ole ollut. Se kenkä toimii hyvin, jos sataa usein ja maa on märkä. Pohjan pehmeämpi kumi pitää märällä paremmin kuin tavallisen Pegasuksen pohja ja jos sataa usein, niin tossu kastuu vähemmän. Täällä ei kuitenkaan ole talvisin sellaiset olosuhteet kuin vaikkapa Lontoossa tai Amsterdamissa, joten itse sanoisin, että se Shield sopii oikeasti tyyliin työmatkapyöräilyyn paremmin kuin talvijuoksuun. Minä ainakin kaipaan talvelle vähän enemmän nappulapohjaa. Jos on lunta, niin silloin sellainen teknisten polkujen kengän hain hampaita sisältämä aggressiivinen pohja on hyvä, mutta jos ei ole ihan sellaiset olosuhteet, vaan välillä juoksee auratulla tiellä, jossa voi olla sula asfaltti, kengän pitäisi olla kompromissi. Sama koskee jotain juoksemista Keskuspuistossa, missä reitit ovat aurattu ja hiekoitettu. Minusta tämä Pegasus Trail Gore-Tex on siihen hyvä vaihtoehto.

Kevyt ja joustava, mutta entäpä koko

Nike.com – Trail Gore-Tex mustana

En tiedä täsmällistä painoa, koska minulla ei ollut vaakaa mukanani kenkää kokeillessani, mutta kyllä se varmaan n. 280 grammaa koossa 43 on. Itseasiassa ero tavalliseen Pegasukseen on mielestäni hyvin pieni. Materiaalit ovat suht ohuita, eikä siellä välissä ole mitään suojaavaa levyä, mikä toisi lisää painoa. Kenkä tuntuu kaiken puolin sopivan joustavalta ja erittäin mukavalta. Päällinen on jopa yllättävän ohut. Nauhat eivät ole sen tyyppiset mitä Shieldissä tai Salomonin polkukengissä, vaan tavallisten tossunauhojen tyyliset. Minusta se on ihan hyvä ratkaisu.

Ainoa asia, mikä minua tuossa kengässä mietityttää on se, kuinka hyvin päällinen muotoutuu jalan mukaan ja antaako se periksi. Siinä on nimittäin edessä sellainen vahvike, mikä suojaa, jos potkaisee kärjellä metsässä johonkin ja sen tuntee sieltä alapuolelta. Se luo vähän sellaisen vaikutelman, että kenkä olisi matala. Niinpä se pitäisi kokeilla vähän paksummalla juoksusukalla, miltä se tuntuisi, kun juoksee talvella. En ole varma tuntuuko se epämukavalta vai eikö ja muotoutuuko se päällinen. Toisaalta en tiedä voiko puolta numeroa suurempaakaan kenkää hankkia. Tuleeko siitä liian väljä. Tuo oli omalla kohdallani ainoa kysymysmerkki tuossa tossussa ja sitä asiaa kannattaa miettiä. Onneksi se on helppo kokeilla ottamalla mukaan erilaisia sukkia, mitä tossujen kanssa aikoo käyttää, sillä mallin saatavuus Inter Sporteissa ja Stadiumeissa on tällä hetkellä Suomessa erinomainen. Itselläni ei ollut minkäänlaisia juoksusukkia mukana, joten tätä asiaa en päässyt kokeilemaan, mutta tarpeen vaatiessa katsoisin seen koon tarkkaan.

Onnistunut ulkonäkö

Nike.com

Tämän vihreän lisäksi mallista on olemassa pikimustaversio. Naisille on myöskin tuollainen vihreä, mutta hieman vaaleampaa sävyä. Harvassa kaupassa on varmaankin kahta väriä, mutta onneksi tällä kertaa useimmat kaupat ovat valinneet tuon vihreän. Se musta on varmaan ihan jees, jos kenkiä käyttää vaikkapa työmatkapyöräilyyn, mutta tässä vihreä-oranssi-yhdistelmässä on jonkinlaista erähenkisyyttä, mikä sopii minusta erinomaisesti maastokenkään. Ne näyttivät jalassa hyviltä nytkin kun minulla oli farkut jalassa ja näyttäisivät varmasti todella makeilta juoksuhousujen kanssa. Lähetin saman tien kuvan yhdelle juoksijalle, jolle olen tossuja aiemminkin suositellut ja häneltä tuli vastaus, että on todella tyylikkäät ja lisäksi hän alkoi spekuloida sillä pitäisikö hänen tähdätä ensi vuonna polkujuoksuihin, kun nyt tuli maraton ja puolimaraton enkat tehtyä.

Kallis, mutta myynee hyvin

Nike.com – naisten malli

Tämä ulkonäkö johtaa varmasti siihen, että näitä kenkiä myydään paljon myös ulkoilukäyttöön eli henkilöille, jotka eivät edes juokse. Kenkä on kyllä kalliimpi kuin tavallinen Pegasus Trail, joten se voi kyllä vähän vaikuttaa menekkiin. 164,90€ on aika paljon rahaa tuollaisesta tossusta ja muutenkin vähän omituisesti hinnoiteltu. Jos minä saisin päättää, niin tuo maksaisi 149€, sillä se sadanviidenkympin raja on jollain tavalla psykologinen. Toki Gore-Tex maksaa ja ymmärrän, että kalvolla oleva versio on kalliimpi kuin tavallinen (USA:ssakin 160 USD), mutta himpun kallis tämä silti on.

Kokonaisuutena minusta erinomainen uutuus.

One thought on “Tossutorstai: Nike Pegasus 36 Trail Gore-Tex

Kommentointi on suljettu.