Olenko laihtunut? Ostin vihdoin uudet salihanskat

Onnistuin ottamaan tänä aamuna kuvan auringonnoususta. Ei siinä aurinkoa näy, mutta upeat värit. Samalla sitä tuli pohtineeksi kevään etenemistä. Vertaisin kevään etenemistä ja päivän pitenemistä tässä yhteydessä juoksutavoitteiden etenemiseen. Hitaasti, mutta varmasti joka päivä pikkaisen eteenpäin. Tällä viikolla olen herännyt joka aamu aikaisin, mutta eilen oli ainoa kerta, kun kävin aamulla lenkillä. En viitsi tehdä tuplapäiviä kovinkaan usein, koska varsinainen harjoittelu ei ole vielä alkanut. Ensi maanantaina alkavalla jaksolla tulee muutama määrällisesti kovempi viikkokin, mikä tarkoittaa sitä, että tuplia pitää tehdä 3-4 päivänä niillä viikoilla. Tuon vuoksi en viitsi nyt vielä tässä vaiheessa juosta mitään ylimääräistä, joten aamut ovat menneet kansankielellä kuvattuna chillailuksi.

Olen ehkä laihtumassa

Tänä aamuna puntarikin näytti uusia lukemia. Olin ensimmäistä kertaa alle 64:n kilon sitten polven satuttamista seuranneen häsän. Toisaalta olen ollut tällä viikolla yli 65 kiloakin, joten se ei nyt sano vielä mitään. Paino vaihtelee päivittäin ja kun eilen tuli juostua n. 29,5 km ja saunottua lisäksi, niin on luonnollista, että tänään olen hieman kevyempi, mutta siitä huolimatta suunta lienee siihen oikeaan suuntaan. Viimeisen parin kolmen vuoden sairastelut ja vammat ovat kerryttäneet aika paljon ylimääräistä painoa, mikä ei ole lihasta, enkä ole jaksanut asiasta stressata. Pikemminkin päinvastoin, olen syönyt karkkia ja pullaa kirjoittaessani tietokoneen ääressä. Niinpä sitä ei vieläkään oikein kehtaa olla ilman paitaa, kun itseä harmittaa katsoa sitä ylimääräistä painoa. En ole ihan varma vielä lähteekö se tällä syö ja juo niin paljon kuin pystyt dieetillä, kun juoksua tulee enemmän vai onko elimistö niin tottunut kevyisiin lenkkeihin, että tarvitaan jossain vaiheessa pudotusta kalorimäärissä. Se on vain niin, etten halua ottaa sitä riskiä, etten palaudu, jos pihistelen kaloreista. Niinpä kun kevään maraton on vielä vähän sellainen ”harjoituskappale”, niin jos paino ei ole siihen mennessä laskenut, niin ei haittaa. Syksyksi se pitää saada alemmas.

Ostin salihanskat erikoisesta paikasta

Ostin vihdoinkin uudet salihanskat. 2011 ostamani Wrangen Kevin-hanskat olivat toiset laatuaan. Ensimmäiset ostin 1998 Stockmannilta. Myöhemmin eivät enää myyneet niitä tuotteita ja kun hanskat olivat todella huonossa hapessa, olisin halunnut uudet. Niitä ei löytynyt mistään kunnes tajusin, että Lauttasaaressa oli Wrangen showroom, jonne sellaiset hanskat sai tilata ilman postikuluja. Pari vuotta sitten olisin halunnut taas uudet tuollaiset hanskat, mutta sitä showroomia ei enää ollut ja postituskulut olisivat olleet lähes yhtä paljon kuin hanskojen hinta. Niinpä en niitä hankkinut, vaan katselin jopa kaupoista muun merkkisiä hanskoja, mutten pitänyt yhdestäkään niistä. Sitten Wrangelta loppui se Kevin-malli, joten mietin voisiko korvannut malli tulla kysymykseen. Nyt se hankintapäätös oli helppo tehdä, kun huomasin Fiksuruoka.fi mainoksen ja kävin siellä sivustolla huomaten, että siellä on niitä salihanskoja. Ne olivat mallia Wrange Comfort, jotka ovat konepestävät. Hinta 20,20€ mutta ne sai tuolta ”hävikkiruokakaupasta” hintaan 8,49€. Siihen pakettiin mukaan sitten jotain juomia, joten tilaaminen oli järkevämpää. Ne tulivat Schenkerin paketilla lähikioskille, mikä oli kätevää.

En heitä niitä vanhoja hanskoja vielä pois, vaan kun tulee noita tuplapäiviä, jolloin käyn aamullakin salilla, niin siellä jos haluaa tehdä jotain leuanvetoa tai mitä tahansa tangon kanssa, niin on hyvä olla hanskat. Kun on molemmat kädet leikattu, niin puristusote ei ole niin hyvä, jolloin ote helposti lipsuu ja kämmenestä nahka rullaa. En halua sitä tunnetta, joten hanskat aina käteen. Nämä uudet hanskat ovat puolestaan siinä laukussa, joka minulla on iltaisin käytössä. Hanskat eroavat paitsi sen suhteen vanhoista, etteivät ole enää nahkaa eli voi olla, etteivät kestä yhtä kauan ja siinä, että neopreenin vuoksi ovat konepestävät, mutta myös siten, että ne tulevat nyt pidemmälle peittäen ranteet. Se voi olla hyvä tukevuuden suhteen, mutten tiedä, tuntuvatko kuumilta salilla. No aika näyttää tuonkin. Nyt on joka tapauksessa yksi pieni probleema taas hoidettu, kun hanskat saatiin hankituksi.

KEVÄTTÄ KOHTI!