Lukijakilpailu maratontuloksestani tulossa

Nyt kun harjoittelu on sujunut viime aikoina mainiosti ja olen alkanut suunnitella kilpailemista, niin se tietysti mietityttää, minkälaisen suorituksen pystyn tekemään. Se kiinnostaa itseäni, mutta ilmeisesti muitakin. Jodlaaja ehti jo blogissaan kirjoittaa:
Bloggaaja Baltsunkaan ei kannata juosta älyttömiä määriä, jos aikoo maratonillaan (milloin se sittoin vihdoin tuleekaan, itse veikkaan vuotta 2040) onnistua. Tästähän voisikin järjestää muuten vedonlyönnin. Baltsun seuraava maraton: osallistumisvuosi ja kuukausi? Ihan heti tuskin voittorahojaan kuitenkaan saisi, sellaisen vinkin antaisin.

Juoksen lähes varmasti keväällä

Itse olen niin vakuuttunut, että nykyinen harjoittelumenetelmäni toimii. Tottakai jotain voi sattua, voin sairastua, voin loukkaantua (tänäänkin ajoin nurin fillarilla jäisellä tiellä) tai jotain muuta voi sattua. Kaikkia vaihtoehtoja tulee toki mietittyä, mutta katson, että on todennäköistä, että olen lähtöviivalla keväällä. Sen jälkeen voidaan puhua siitä, mikä on realistinen tulos. Nyt on pitkä aika viimeisestä maratonistani, joten ei ole sanottua, että pystyn tekemään kunnon mukaisen tuloksen. Eikä meistä kukaan edes tiedä, millaiseen kuntoon ehdin kevään mittaan päästä. Koska se tuntuu kuitenkin kiinnostavan ja koska tämä ei ole pelkästään minun matkani, vaan joku lukeekin näitä juttuja, niin olen päättänyt, että järjestän kilpailun siitä, mikä maratontulokseni tulee olemaan. Silloin jokaisella on mahdollisuus miettiä, mikä on Baltsun tulos.

Valmistautumistani voi seurata Stravasta. Sieltä näkee kaikki lenkit. Ulkolenkit on mitattu Polarin GPS:llä ja kaikki lenkit siirtyvät automaattisesti Stravaan. Sisälenkit teen juoksumatoilla kolmella eri salilla eli yhteensä käytössäni on 19 kpl Life Fitnessin ja Star-Tracin juoksumattoja. Useimmiten en käytä kulmaa akillesjänneasioiden vuoksi, mutta joskus kyllä. Matolla juokseminen siis voi olla hieman helpompaa, mutta toisaalta siellä on kuumempi. Ulkona voi olla puolestaan välillä kuten tänään liukasta, joten sekin näkyy vauhdeissa. Täysin kuntoani ei siis pysty arvioimaan Stravasta tai täällä kerran viikossa julkaistavista viikkoyhteenvedoista. Niinpä sekä minua että teitä tulee auttamaan se, että tulen tekemään keväällä alimatkan kisoja tai testijuoksuja. Jotta tilanne olisi reilu, niin tulen julkistamaan ennen veikkauksen alkamista myös sen tapahtuman, mihin osallistun ja veikkaus tapahtuu lähellä tapahtumaa, jotta voitte sääennustuksetkin katsoa.

Näin veikataan

Kirjoitan myöhemmin tarkemmin säännöt koskien veikkausta, mutta ideana on suurin piirtein se, että noin viikon aikaikkuna ennen tapahtumaa on se, jolloin tulosta voi veikata. Sen voi tehdä Instagramissa ja YouTubessa vastaamalla aiheeseen liittyvään postaukseeni. Tässä veikataan maratonin nettoaikaa, jottei tarvitse spekuloida sillä kauanko kuhnailen ennen kuin ylitän lähtöviivan. Kaikki paitsi kolme voivat osallistua veikkaukseen. Minä en voi veikata, eikä Jodlaaja eikä Juoksufoorumin ylläpitäjä Seppo. Syy, miksi Jodlaaja ei saa veikata, johtuu siitä, että hän saa palkinnon, jos tulee DNS eli en osallistu. Hän on tavallaan se ruletin nolla. Kaikki ymmärtävät, miksi Seppo ei voi osallistua ja itseäänhän ei voi äänestää, minkä vuoksi minä en myöskään veikkaa. En lue niitä veikkauksia ennen juoksua, jotta se ei vaikuttaisi suoritukseeni. Juoksun jälkeen luen ne kaikki ja kirjoitan ne exceliin, jonka jälkeen voittaja selviää.

Kilpailun palkinnot

Lähemmäksi oikeata nettoaikaa veikannut voittaa uudet juoksukengät, jotka ilmoitetaan myöhemmin. Jos oikeita tuloksia on useampi, voittaja arvotaan. Sen lisäksi pyrin järjestämään myös arvontapalkinnon, jotta heilläkin olisi mahdollisuus voittaa, jotka eivät välttämättä niin tarkkaan tiedä, mihin minulla on mahdollisuus. Arvontapalkinto arvotaan niin, että jokainen vastaus kirjoitetaan exceliin omalle rivilleen ja se ko. rivinumero on jokaisen kilpailunumero. Ulkopuolinen henkilö arpoo sitten satunnaislukugeneraattorilla sen voittajan. Jos kevään maraton jää juoksematta vamman tai sairastumisen takia, Jodlaaja saa kengät, eikä arvontapalkintoa arvota. Silloin tulee uusi kilpailu, kun juoksen myöhemmin sen maratonin.

Itselläni on kovasti intoa harjoitella ja juosta keväällä uusi maratonenkka. Tämä kilpailu tuo kenties tähän vielä hieman lisämaustetta.