Fashion Friday: Craft Nordic Light -juoksutakki

Kuten kuvasta näkyy, joskus ei ole kovinkaan paljon aikaa tehdä tätä blogia, vaan voi käydä esim. niin, että luuli ottaneensa kuvan, mutta sitten se katse onkin osoittanut just väärään suuntaan eli metroa kohti sillä hetkellä, kun kamera kuvan lopulta otti. Oli miten oli, nyt on Sauconyn takin jälkeen aika ottaa uusi juoksutakki 100 päivän testiin tai no itseasiassa en ole varma, missä vaiheessa tällaisella ohuella takilla voi alkaa juosta, joten sanotaanko, että takki on hankittu ja juostaan sitten kun juostaan. Tämä tuote tuli ajankohtaiseksi sen takia, koska XXL myi näitä pakkotyhjennyksessä 30 eurolla ja kun netistä katsoin, että takin ovh-hinta on 150 euroa, niin kyseessä on sen verran kova alennus, että olisi jossain määrin hölmöä jättää se käyttämättä. Erityisesti kun minulla ei ole entuudestaan minkäänlaista juoksutakkia, mikä pitäisi vettä.

Esittely valmistajan mukaan

http://www.craftsportswear.com/

Stylish running jacket with reflective northern lights-inspired prints that make you shine in low-light conditions.

Nordic Light Jacket is a highly functional running jacket that comes with reflective northern lights-inspired prints and a singular chimney neoprene collar. Laminated 2.5-layer fabric ensures great weather protection.

• 2.5-layer laminated fabric
• Reflective print all over
• Laser-cut perforation at armpits for enhanced ventilation
• Reversed zipper at front
• Waterproof zip side pockets
• Neoprene cuffs with thumb grip
• Chimney neoprene collar

Jokainen voi tulkita nuo sitten omalla tavallaan, mutta minusta tämä on ohut takki, joka tavallaan musta, mutta koska se on täynnä erikoisia hopean värisiä pilkkuja, lisää se näkyvyyttä pimeässä, mikä on hyvä asia. Jonkinlaista high techiä tämä ilmeisesti on, sillä eihän muuten listahinta voisi olla 150 euroa.

Ohut, mutta vedenpitävä

http://www.craftsportswear.com/

Takki on todella ohut, joten siinä ei ole mitään varsinaista vuorta eli ei se talvikeleille sovi ellei ole jotain kerrospukeutumisen saloja hallussa. Itse kun juoksen usein vain joku Craftin aluspaita takin alla, niin talvisaikaan takin pitää olla paksu. En oikein edes tiedä, millainen kerros siellä alla pitäisi olla, jotta tämä päällä voisi tähän vuodenaikaan juosta, joten siinä mielessä tämä on varmaan omalla kohdallani kevään ja syksyn sekä kylmän kesän rotsi.

Materiaali on kahisevaa ja varmaan sen vuoksi vettähylkivää. Craftin nettisivujen mukaan materiaali pitää tuulta, kuivuu nopeasti kun hikoilee ja hylkii vettä kevyessä sateessa ja märissä olosuhteissa. Lisäksi sivutaskujen ja etuosien vetoketjut ovat suojattu sillä tavalla, ettei vesi pääse niistä sisään. Kyseessä ei siis ole välttämättä täysin vedenpitävä takki, vaan se saattaa kastua läpi rankkasateessa, mutta joka tapauksessa eniten vedenpitävä, mitä minulla on. Aika harvoin täydellisellä koiranilmalla juoksenkaan.

Neopreenia sopivasti ja huppu piilossa

Takissa on myöskin ohut huppu sateita ja viileitä kelejä varten, mutta sen saa nepparilla kiinni kauluksen alle, joten ei tarvitse antaa sellaista vaikutelmaa, että olisi hupullinen takki ylipäätänsä kyseessä, jos ei halua. Kaulus ja hihansuut ovat samalla tavalla neopreenia kuin joku märkäpuku ja sitä kautta hyvin joustavaa materiaalia ja suhteellisen mukavat, vaikka kastuisivatkin. Hihansuissa on sekin hyvä puoli, että niissä on peukaloille reiät eli halutessaan kädet saa puoliksi peittoon. Tuossa ratkaisussa on kolme hyvää puolta. Yksi on se, että ainakin omalla kohdallani ranteet palelevat helposti, joten se auttaa siihen. Toiseksi kaatumisten varalta kämmenet ovat suojatut ja kolmanneksi voi ajatella, ettei kaikilla keleillä välttämättä tarvitse turhaan ottaa hanskoja mukaan.

Koko ja istuvuus

M oli pienin koko, mitä Kluuvissa olisi ollut hyllyssä, joten tämä tilattiin nettisivuilta niin, että se toimitetaan myymälään. Jouduin vähän arpomaan koon kanssa, koska hämmästyksekseni Craftin kokotaulukon mukaan pituuteni ja muut mittani viittasivat kokoon XS, joka tuntui omissa ajatuksissani pieneltä. Käytän yleensä kuitenkin S:ää, joissain tuotteissa jopa M:ää. Onnekseni huomasin sitten, että sama kokotaulukko on käytössä myös Craftin paidoille ja siitä tajusin, ettei minulla missään nimessä voisi olla XS. Tilasin S:n ja se on minusta juuri sopiva. Toki ottaessani kuvia minulla oli alla collegepaita, joten vähän väljempi se voi olla, jos alla on esimerkiksi vain t-paita, mutta niinhän se kuuluukin olla.

Käytännön lenkkien kannalta voisi sanoa vielä sen, että pidän siitä, että taskut ovat tarpeeksi isot, jotta sinne saa kännykän poikittain. Ohuessa takissa on aina sellainen haaste, että takki heiluu kännykän painon myötä enemmän ja noin kun puhelin on taskussa lappeellaan, se voi pysyä paremmin paikallaan. Aika näyttää kun pääsen juostessa testaamaan. Vetoketjut ovat todella laadukkaan tuntuiset ja kulkevat loistavasti. Se on myöskin hyvä, sillä avaan taskua aika usein, kun napsin lenkeilläni valokuvia. Pienemmille tavaroille isohkot taskut voivat olla vähän huono, mutta olen kyllä huomannut sen, että avaimet, kolikot ja muut kovat tavarat kannattaa säilyttää housujen taskussa, eikä takin taskuun kannata puhelimen lisäksi laittaa muuta kuin geelien ja HSL-lipun kaltaisia tuotteita.

Raportoin tosiaan sitten tästä takista kevään mittaan, kun pääsen sitä enemmän lenkeilläni käyttämään.

One thought on “Fashion Friday: Craft Nordic Light -juoksutakki

Kommentointi on suljettu.