Tossutorstai: Asics Novablast – hauskuutta juoksuun

Asics on kovassa nousussa. Syksyllä he esittelivät pitkiskengäksi erinomaisesti sopivan Glideriden, sen jälkeen tuli pehmeä, mutta kevyt Nimbus Lite, jonka jälkeen hiljattain markkinoille saapui Evoride, jonka olen itsekin kokeillut ja vakuuttunut kengän mielenkiintoisuudesta. Tänään nähtiin seuraava julkistus, kun Asics aloitti uuden Novablastin myynnin. Asics lupaa tuon uutuusmallin tuovan juoksemiseen hauskuutta.

Dynaaminen ulkonäkö

Asics

Kenkä on modernin ja dynaamisen näköinen erityisesti välipohjansa ja takaosansa suhteen. Siinä mielessä se poikkeaa aika paljon perinteisistä Asicseista ja valmistaja hakeekin tälle kengälle uusia asiakkaita. He sanovat, että nuoremmat sukupolvet eivät hae pelkästään erinomaista suorituskykyä jalkineeltaan, vaan myös hauskuudentunnetta, joka saa heidät tuntemaan olonsa hyväksi ja vahvistamaan sitä, että he pitävät juoksemisesta.

Asics kertoo myöskin, että kenkä on saanut inspiraatiota trampoliinista, joka saa juoksijan ponnahtamaan askeleelta askeleelle ja kengän energinen kulku auttaa juoksijaa löytämään rytminsä ja tuntemaan olevansa nopeimmillaan. Tämä on tietenkin mainospuhetta ja lupailee vähän jonkun hiilikuitutossun kaltaista kokemusta. Vaikea tietysti sanoa, mutta jos se on yhtään niin hyvä kuin Evoride, niin odotan mielenkiinnolla näkeväni tuon kengän. Ulkonäkö on ainakin näyttävä.

Uusi Flytefoam Blast -välipohja

Asics.fi

Siinä missä uuden Guidesole-teknologian omaavissa Asicseissa on alhaisempi droppi, niin tässä mallissa se on perinteinen 10 mm ollen takana 32 mm ja edessä 22 mm. Kengän paino on 275 grammaa miehille ja 225 grammaa naisille, joten kyseessä ei ole mikään ihan kevyt tossu, muttei vastaavasti mikään Kayanon tai Nimbuksen kaltainen halkokaan, vaan puhutaan tossusta, joka kilpaa samassa kategoriassa Nike Pegasuksen kanssa. Tällöin ne ominaisuudet ratkaisevat, kun kenkää yrittää myydä. Asics sanoo uuden Flytefoam Blast -välipohjan olevan pehmeä, mutta responsiivinen jalan alla, mikä on tietysti hyvä asia. Itse olen viime vuosina alkanut pitää yhä enemmän pehmeästä vaimennuksesta, kun kilometrit ovat lisääntyneet, mutta en pidä siitä, jos kenkä on vetelä, vaan juuri tuo responsiivisuus on tärkeä pointti. Vauhdikas juoksu vaatii jopa peruslenkkivauhdeissa sitä, että kenkä on riittävän eteenpäin vievä.

Päällinen ohut, mutta hengittävä

Asics.fi

Asics kertoo kengän päällisen olevan ohut, mutta hyvin hengittävä ja samalla kuitenkin vahva antaen tukea ja pitäen jalan paikallaan. Täytyy sanoa, että uusien Asicsien kuten Metaride, Guideriden ja Evoriden osalta ainakaan itselläni ei ole ollut mitään valittamista päällisen osalta, vaan ovat tehneet hyvää työtä ja joka mallissa päällinen on erittäin laadukkaan oloinen. Niinpä uskon kyllä tuon osan kohdalta mainospuheita.

Pohja on hyvin erikoinen

Asics.fi

Jossain kengissä on nähty pohjissa isojakin uria painon säästämiseksi ja joustavuuden lisäämiseksi. Nike Vomero 14 ja Asics Glideride ovat pari esimerkkiä, mutta tällaista pullonavaajaratkaisua on harvoin nähty. Se ura on todella erikoinen, koska se jättää päkiälle saarekkeen. Vähän oudolta noin muuten tuntuu, että sen saarekkeen ympärillä on tilaa, koska sitä aina miettii, että päkiä on juuri se, missä tarvitsee eniten sitä vaimennusta ja kun saareke on pieni, niin kuluuko se vaimennus nopeasti ja jääkö sinne ponnistavan osan alle jotain käpyjä nalkkiin. Se kumiosa on Asicsin mukaan kestävää ja pitävää palkintoja saavuttanutta Ararplus-kumia. Tuo ei itselleni sano mitään, mutta kokemus osoittaa, että tuon tyylinen kumi pitänee ainakin asfaltilla hyvin. Hiekalla tilanne voi olla vähän eri, mutta toisaalta onko tämän tyylinen kenkä edes sinne tarkoitettu. Tämä on urbaani juoksukenkä, joka sopii varmasti hyvin myös nuorisolle niin ulkolenkeille kuin salikäyttöönkin.

Myynti alkoi tosiaan tänään ja Asicsin sivuilta kengästä löytää lisätietoja: https://www.asics.com/nl/en-nl/novablast/c/as88000005/