Fashion Friday: Under Armour RUSH – tankkaava ihme t-paita

Intersport.fi

Inter Sportilla on tapana mainostaa mm. iltapäivälehtien verkkosivuilla. Muutama päivä sitten selatessani jotain Ilta-Sanomien urheilujuttua törmäsin jälleen tuollaiseen mainoslaatikkoon, jossa oli ärjyn värinen paita. Ajattelen tuon haluan ja klikkasin sinne sivuille. Paljastui, ettei kyse olekaan mistään tavallisesta paidasta, vaan peräti 65 euron ihmepaidasta.

Ei tarvita geelejä!

Intersport.fi

Krista Pärmäkoski selitti viikko sitten sipanneensa hiihtokisoissa, kun hänelle ei vahva urheilujuoma uppoa, koska tulee maha kipeäksi. Ihmettelin tuota juttua, sillä luulisi, että niitä eri merkkisiä juomia ja geelejä voisi testata, jotta varmasti homma toimisi. Esim. Maurtenista saa kaloreita todella paljon. Ajattelin, että Suomen hiihtoliitto ei osaa hommaansa, kun tuollaista testausta ei tehdä, mutta ei hätää: enää ei tarvitse! Tämä paita tankkaa energian takaisin kroppaan! Kuunnelkaapa Inter Sportia

Jos kerran paita peilaa lämpöenergian polttoaineeksi, niin sitten ei tartte tankata suorituksen aikana ollenkaan. Voi rallatella menemään ilman mitään geelejä. Eikö olekin mahtava juttu. Miten kukaan ei ole tätä keksinyt aikaisemmin?

Voimailukin sujuu

Intersport.fi

Kuten kuvasta näkee, niin tuo paita päällä voi voimaillakin miehekkäästi 4 kilon kahvakuulalla. Siinä missä tavallisella esim. Midnight Runin tai Espoon Rantamaratonin paidalla kahvakuula on esim. 18 kiloa, niin nyt riittää neljä. On todella ihmepaita, eikä lainkaan vain juoksuun rajoitettu käytöltään. Tätä asiaa kannattaa painottaa, että kaikki sujuu. Tosin kisakäyttö on vähän niin ja näin, koska siinä lukee treeni, mutta toisaalta kisassa on urheilujuomia tarjolla, kun taas harjoitukset tehdään yleensä ilman juomia. Se ei välttämättä siis haittaa, jos ei kisassa käytä, mutta entä jos käyttää ohjeiden vastaisesti myös kisassa, niin onko ylitankkauksen vaaraa?

Yhteenveto

Intersport.fi

Mahtavaa, ettei enää harjoitella ja kilpailla pelkästään esimerkiksi kenkäteknologian edistysaskelten siivittämänä, vaan nyt tulee innovaatioita muillakin osa-alueilla, jotka siivittävät urheilijan parempiin suorituksiin. Olinpa tyhmä, kun juoksin 1999 ensimmäisen maratonini päälläni ylisuuri, paksu ja painava puuvillainen t-paita. Ensimmäisen teknisen juoksupaidan taisin ostaa joskus 2005 kuopiolaisesta Inter Sportista matkalla Tahkolle. Se oli ihan normaali valkoinen adidaksen paita ilman mitään teknologioita ja tankkausasioita. Niinpä suosittelen, että aloittelijat eivät käytä nyt kaikkia rahojaan ihmepaitoihin ja täytä kaappejaan 65 euron paidoilla, vaan keskittyisivät siihen harjoitteluun. Lenkilläkäyminen on tämän lajin a ja o. Samaan hengenvetoon on kyllä todettava, että olisihan tuo paita metkaa testata – varsinkin kun se näyttää hyvältä. En tosin aio sitä ostaa, koska en välttämättä sitä tarvitse. Sen sijaan Krista Pärmäkoski tarvitsee ehdottomasti tollaisen paidan. Eli paidan hyvyyden empirinen testaus olisi vain siinä tapauksessa mahdollista, jos Inter Sport tai Under Armour sellaisen minulle toimittaa. Muussa tapauksessa olemme sen varassa, että uskomme mineraalien virtaavan kroppaan ja energiaa riittää juosta vaikka koko päivän. On muuten hemmetin hyvännäköinen paita noin muuten mikäli väri oikeasti luonnossa vastaa noita kuvia.