Gore Wear R5 Split Shorts – uudet kisashortsit löytyneet

Taloyhtiön lenkkisaunassa yksi mies on kysynyt pariin otteeseen, olenko käynyt siellä XXL:n pakkotyhjennysmyynneissä. Minähän ostin sieltä jo aiemmin Craftin juoksutakin ja hän kertoi ostaneensa kuoritakin, mutta tuon jälkeen en ole ehtinyt tai ollut kovinkaan kiinnostunut seuraamaan, mitä siellä tapahtuu. On ollut tämä maratonharjoittelu ja päivisin puolestaan koneen ääressä teorian tekemistä. Olen ollut ns. busy. Niinpä olen vastannut tiedusteluihin, ettei ole tullut käytyä. Yhtenä iltana kävi kuitenkin niin, että syödessäni illallista surffailin siinä samalla kännykällä iltapäivälehden sivuilla ja XXL:n mainoslaatikko osui silmiini. Kertoivat, että pakkotyhjennys nyt myös kevättuotteista. Päätin katsoa, mitä juoksun osalta on tarjolla ja törmäsin näihin shortseihin.

Hinta enemmän kuin sopiva

Kun juoksee paljon kuumilla saleilla juoksumatoilla, kaipaa lyhyitä, mahdollisimman kevyitä juoksushortseja. Jonkun verran niitä minulla on, mutta voisi olla enemmänkin. Erityisesti mustia voisi olla enemmän, koska kirkkaita paitoja tulee sieltä sun täältä ja ne sopivat sitten helpoiten mustan kanssa yhteen. En kuitenkaan maksa shortseista mitään kuuhintoja, vaan ostan kun tulee sopivasti kohdalle. Nyt oli sellainen hetki. XXL:n sivuilla tosiaan luki, että nuo Gore Wearin R5 -shortsit maksavat 15 euroa, mikä on minusta juoksushortseista aika edullinen hinta. Googlasin tuon mallin ja huomasin, että briteissä on verkkokaupoissa ko. tuote alennuksessa hieman yli 30 puntaa ja kun katselin eri sivustoilta sitä listahintaa, niin se vaihteli 50 ja 52 euron välillä ilmeisesti vähän alv-prosentista riippuen. Tämä tarkoittaa siis sitä, että kyseessä on yli 70 prosentin alennus. Minulla on yhdet Goren lyhyet juoksutrikoot, jotka ovat olleet jo useamman vuoden käytössä ja osoittautuneet laadukkaiksi. Se on baijerilainen yritys, joka tekee hyviä tuotteita, jotka eivät ole halpoja. Niinpä oli todella helppoa päättää, että ostan kahdet tuollaiset shortsit. Koska niitä oli nettikaupan lisäksi hyllyssä mm. Kluuvissa, päätin käydä siellä ennen kuin juoksen perjantain vauhtitreenini, niin saan ne shortsit saman tien testattua.

Edellisenä iltana eli torstaina olin katsonut valmistajan sivuilta vähän speksejä. Muistatte, että joku aika sitten punnitsin shortsejani ja nyt kun Goren sivuilla luki, että nämä painavat 107 grammaa, tajusin niiden olevan todella ohuet, juuri sellaiset shortsit, mistä pidän vauhdikkaassa juoksussa ja kisoissa eli lyhyet ja ohuet. Lisäksi niissä on vetoketjullinen tasku takana, mihin saa laitettua geelejä tai lenkkiä varten myös vaikkapa rahaa ja avaimet. Sieltä sivuilta pystyi havaitsemaan senkin, että niitä shortseja olisi todella monissa mielenkiintoisissa väreissä kuten neonkeltaisena, mutta ei se mitään, että XXL:ssä olisi vain mustia. Kuten aiemmin mainitsin niin itseasiassa tarvitsin nyt mustia shortseja ja kun hinta on noin edullinen, niin se on nobrainer. Kaikki tuntui hyvältä jo ennakolta.

Sitten kun menin sinne kauppaan, niin en tahtonut niitä mistään löytää. Niitä ei oltu sijoitettu sinne, missä treenikamat yleensä ovat. Lopulta löysin ne sellaisesta väliköstä, missä on yleensä ollut uimahousuja. Kauppa on siis liian sekava. Ei onnistu siis oikein sellainen pikakiväärityyppinen ostosreissu, mutta toisaalta olisihan ne verkostakin saanut tilata. Monella jää nämä tuotteet kenties kokonaan huomaamatta. Kaiken huippu oli se, että siellä oli lappu, jossa oli väärä hinta eli 20 euroa. Mietin, että perhana ei kai se voi olla niin, että säästäisin 10 euroa, jos tilaisin ne netissä. Sitten tajusin, että niillähän on se hintalupaus. Päätin mennä kassalle ja jos se maksaisi 30 euron sijaan 40 euroa, niin tekisin valituksen ja saisin kympin takaisin. Niin ei tarvinnut tehdä, sillä kyllä se hinta koneella oli oikein, 30 euroa minulta veloitettiin kaksista shortseista.

Laitoin shortsit heti testiin

Ennen lenkkiä

XXL:stä menin suoraan salille. Mukana laukussa olisi ollut toiset shortsit siltä varalta, jos noi olisi ollut vaikka loppuunmyyty, mutta kun niin ei ollut, niin uusilla shortseilla mentiin. Tein vähän ensin salin puolella ja sitten lämmittelin, jonka jälkeen suuntasin juoksumatolle. Ohjelmassa oli 10 km tempoa. Lämmittelyn ja loppuverran kanssa juoksin lopulta 17 km, mikä sisälsi kympin aikaan 37.58. Shortsit tuntuivat oikeasti todella kevyiltä ja sopivan lyhyiltä, niitä ei oikein edes huomannut. Loppuvaiheessa ne toki kastuivat aika lailla, koska salilla on aina jonkin verran lämmin ja kaikista eniten sitä vettä valuu kovimman treenin jälkeisessä loppuverrassa. Lopulta kun matolta lähtee, on sellainen olo kuin olisi ollut järvessä. Samalla tavalla nämäkin kastuivat, mutta ne eivät alkaneet hinkata yhtään. Joku vähän kovempi kangasmateriaali saattaa hinkata reidestä ja jostain muualtakin.

Treenin jälkeen

Hyvänä esimerkkinä voisin mainita keskiviikon 24 kilsan puolipitkän lenkin. Ajattelin, että kevyt vauhti, joten ei tartte panostaa vaatetukseen, vaan otin vähän sellaiset rennot salishortsit ja 2010 Rotterdamin paidan, joka on vähän paksumpaa matskua. Tuollaisessa virityksessä olen tehnyt sellaisia leppoisia tunnin treenejä, eikä ole ollut mitään ongelmia. No nyt kun juoksinkin melkein kaksi tuntia, niin tuli aika kuuma ja hiki valui. Lenkin jälkeen katsoin, että perskeles sentään, paidan punainen ja sininen osa ovat kastuneet niin pahasti, että värjäsivät valkoiset shortsini. Olivat edestä ja takaa jotain muuta kuin valkoiset. Ajattelin, että kun pesen ne seuraavalla kerralla koneessa, ne värjäävät muut vaatteet, joten päätin kotiin tullessani viruttaa niitä vähän lavuaarissa. Laitoin pesuainetta ja tahranpoistoainetta. Hämmästyksekseni se väri lähti saman tien veke. Laitoin ne shortsit kuivumaan, enkä miettinyt asiaa sen enempää. Seuraavana aamuna kun menin suihkuun, kirveli joka paikasta ihan älyttömästi. Aloin sitten katsella ja huomasin, että nivusten kohdalta iho on verillä, selästä puolestaan vyötäröltä samaten verillä siinä, missä on ollut shortsien resori. Jopa penis oli ruvella ja samaten pakaran ja reiden välissä oli iho rikki. Eli shortseihin tullut väri olikin ollut verta. Se resori niissä shortseissa ei ollut sisäpuolelta kovin mukava ja sisähousut eivät pysyneet paikoillaan, kun noin kauan juoksin ja shortsit tulivat läpimäriksi. Toki oma virhe, kun ne eivät varsinaisesti juoksushortsit olekaan, mutta halusin kertoa tämän tarinan, jotta voimme verrata tilannetta näihin Goren shortseihin.

Laatu on huippuluokkaa

Narut eivät voi aueta, sillä tuossa on vain sellainen lenkki, mistä vyötärö kiristetään

Ei siis voida puhua samana päivänäkään aidosti juoksuun suunnitelluista shortseista ja jostain perus adidaksen salishortseista. Näissä on shortsien kangas sellaista, ettei se hinkkaa, sisähousujen kangas on myöskin hellävaraista materiaalia, eikä verkkomaista niin kuin niissä toisissa shortseissa ja vyötäröltä shortsit ovat sisäpuolelta todella pehmeät eli vaikka ne kuinka kastuisivat, niin ne eivät riko ihoa ja saa juoksijaa vuotamaan tämän huomaamatta verta. Heti ensimmäisen lenkin perusteella voin sanoa, että nappihankinta, pidän noista shortseista ja tulen käyttämään niitä kisoissa, jos ei ole mitään rankkasadetta, jolloin valitsen lyhyet trikoot.

Nämä olivat siis todella hyvät ostokset tähän paikkaan.