Haaste: After Work Run 2,34 km Jätkäsaaressa

Helsingissä on valtavasti paikkoja, missä voi juosta, mutta jos tulee muualta, niin ei kaikkia välttämättä tiedä ja sitten toisaalta: on tilanteita, jolloin ei tule ajatelleeksi juoksemista, eikä varsinkaan lujaa juoksemista. Tässä vaikeassa koronatilanteessa haluan herättää ajatuksia sen suhteen, mitä voisi tapahtua sitten, kun epidemia on ohi.

After Work Runin filosofia

large.png

Minun After Work Run -filosofiani on se, ettei toimistolta painuttaisi kapakkaan kollegoiden kanssa iltapäivällä oluille, vaan mentäisiin juoksemaan ja otettaisiin vasta sen jälkeen oluet. Sitä tarkoittaa After Work Run. Käsitettä voi laajentaa monella tavalla ja mietin sitä, että entäpä henkilöt, jotka ovat lähdössä risteilylle Tallink Europalla Viroon. 24h hubaa luvassa, mutta on saatettu ajaa toiselta puolen Suomea satamaan. Eikö olisikin hienoa käydä ensin juoksemassa, jonka jälkeen vasta laivaan. Siellä voi mennä suoraan vaikka saunaan ja sen jälkeen vasta olemassa olevalla partiolla laittaa tico tico käyntiin.

Missä vain voi juosta, mutta…

Lähtöpaikalla on juoksurata, jossa mahdollisuus 100m strideihin

Toki sitä voi kiertää missä vain Helsingin rantoja, koska meillä on mahdollisuuksia vaikka kuinka paljon, mutta toisaalta tämä on haaste. Nyt on olemassa tekemäni 2,34 km reitti, jossa jokainen voi mitellä voimiaan kelloa vastaan, katsoa menikö paremmin kuin viimeksi tai menikö paremmin kuin kaverilla. Kenties jopa verrata itseään Aki Nummelaan tms. huippumenijöihin. Haastoin nimittäin Helsinki Half Marathonin kundit ja leidit juoksemaan tuon reitin. Nythän tämän epidemian aikana välttämättä kovin moni lähde minnekään kotoaan, mutta tämä onkin tehty tulevaisuutta varten. Kannattaako risteilylle lähteä ennen kuin on kokeillut kuinka juoksu kulkee ja ansaita tavallaan ne oluet?

Reittiohje

Terminaali 1:n vastapäätä olevan skeittiparkin portin kohdalta lähdetään juoksemaan kohti HKI keskustaa, mutta käännytään Bunkkerin ja Verkkokauppa.comin rakennuksen välistä loivasti vasemmalle, seuraavasta risteyksestä vasemmalle. Sitten tullaan Hyväntoivonpuistoon, jossa käännytään oikealle ja seurataan sinistä fillarikaistaa mäki ylös sillalle ja sieltä kiemurrellen alas ohi toisen urheilukentän. Sen jälkeen tien yli ja talojen välistä rantaan, jossa käännös vasempaan. Sitten suoraan niin kauan kun tulee ison tien risteys Crusellin sillan kohdalla. Silta on oikealla, mutta me käännymme vasemmalle. Sen jälkeen seurataan tietä niin kauan kunnes tullaan about terminaali 2 tienoille eli vaikka tie mutkittelee, niin ei käännytään mihinkään sivutielle. Parkkipaikka jää vasemmalle ja sen kierrettyä käännytään kanssa vasemmalle ja otetaan loppukiri kohti skeittiparkin porttia.

Bileet ehkä tulossa

Kun tämä epidemia saadaan ohi, niin sitten jossain sopivana hetkenä voidaan järjestää myös jotain olutta sisältävää meininkiä tämän asian tiimoilla. Minulla on tiedossa siinä lähellä yksi baari ja tunnen dj:n, joka voisi tulla soittamaan musiikkia, joten ehdottomasti voitaisiin järkätä jotain, mutta ensin pitää saada epidemia taltutetuksi ja samaten tuonne pitää saada oikeasti paljon suorituksia. Jos se floppaa totaalisesti, niin ei kyllä hanat aukea.